Unipesä on rynnistänyt markkinoille ryminällä. Pesä lupaa lapselle ja samalla lapsen vanhemmille laadukkaat ja pitkät yöunet turvallisessa ympäristössä. Vaan onko unipesästä oikeasti hyötyä?

Käydäänpä hieman läpi sitä, mihin unipesän toimintaidea perustuu

Jokainen tietää, että lapsi tottuu kohdussa turvalliseen, pieneen ympäristöön, jossa kaikki on lähellä. Maailmaan tuleminen on vauvalle shokki, sillä yhtäkkiä ympärillä ei enää olekaan turvallisia kohdun seinämiä, jotka ovat käden ulottuvilla.

Vauvan turvallisuudentunteen takaamiseksi vauva on perinteisesti kääritty kapaloihin: kääreet pitävät vauvan tiiviissä paketissa, eivätkä raajat pääse heilumaan holtittomasti joka suuntaan. Sama ajatus toimii esimerkiksi erilaisissa kantoliinoissa – vauva pysyy tiukasti ja turvallisesti kiinni äidissä.

Unipesä perustuu täysin samalle ajatukselle – vauvalla on oma turvallinen paikka, joka muistuttaa raskausaikaa äidin kohdussa. Pehmeä materiaali ja turvaa tuovat laidat luovat lapsen maailmasta hallittavan kokoisen. Vauvan mielenmaisemassa pienin kaunista, joten unipesä tukee vauvan psykologista kehitystä vaihe vaiheelta.

Monikäyttöisyys on unipesän vahvuus

Unipesät voi useimmiten säätää helposti vauvan mitoille sopiviksi esimerkiksi narujen avulla. Tällä tavalla vauva pysyy turvallisesti omassa kolossaan ilman, että äidin tarvitsee pelätä vauvan tipahtamista pois sängystä. Unipesä on ympäröitt pehmeillä seinämillä, jotka estävät vauvan kierähtämisen pois alustalta.

Unipesä on valmistettu pehmeistä materiaaleista, jotka takaavat vauvalle rauhalliset unet niin kotona, matkalla kuin vaikkapa autossa. Unipesä on helppo sijoittaa esimerkiksi vaunuihin tai tarvittaessa auton istuimeen. Samalla tavalla unipesän voi ottaa mukaan esimerkiksi matkoille tai vaikkapa metsäretkelle vauvan kantamista varten.

Useimmat vauvat nukahtavat niin yö- kuin päiväunille Vaikka vauva saa turvaa tutusta maidon hajusta, moni äiti haluaa pitää myös vauvan pedin puhtaana. Unipesän puhdistaminen on vaivatonta, sillä useimmissa malleissa on pestävä päällys tai koko pesän materiaali kestää konepesun.

Unipesä palvelee monia tarkoituksia

Vanhempi voi jättää vauvan huoletta unipesään, sillä pesä on rakennettu erityisesti vauvan turvallisuutta silmällä pitäen. Vilkaskin lapsi pysyy unipesässä paikoillaan, sillä laidat säästävät vauvan ikäviltä onnettomuuksilta. Unipesän käyttäjäkokemukset kertovat erinomaista tarinaa nimenomaan pesän turvallisuudesta.

Toinen syy, minkä vuoksi moni hankkii unipesän, on se, että se on erittäin hygieeninen. Allergisetkin lapset nukkuvat unensa hyvin unipesässä, sillä useimmissa unipesissä on käytetty laadukkaita materiaaleja lasten erityistarpeita ajatellen. Useat toimittajat myyvät käsintehtyjä, kauniista kuoseista valmistettuja pesiä, joita on ilo katsella.

Monilapsiset perheet hankkivat unipesän mielellään siinä vaiheessa, kun pinnasänkyjä on taloudessa jo useita. Unipesä on loistava vaihtoehto sängylle esimerkiksi silloin, kun vanhempi lapsi on pian saamassa oman uuden sängyn. Kalliiseen pinnasänkyyn on turha investoida rahaa, jos isompi lapsi on kasvamassa siitä pian ulos.

Anna lapsellesi vain parasta

Unipesä on huoleton ratkaisu vanhemmalle, joka haluaa tarjota lapselleen turvallisen kasvuympäristön. Pesä tukee lapsen henkistä ja fyysistä kasvua. Samalla se on loistava apuväline kiireisille vanhemmille – vauvan voi huoletta jättää pesään siksi aikaa, kun itse käy pyöräyttämässä pesukoneen käyntiin. Äidin ei tarvitse olla huolissaan siitä, että vauva tippuu korkeasta sängystä ja lyö päänsä.

Pikkuvauvojen kohdalla ei korosteta koskaan liikaa sitä, miten koko kasvuympäristön eri osa-alueineen tulisi olla turvallinen, jotta lapsi saa hyvät eväät elämään. Unipesä palvelee pienen ihmisenalun koko elämää, sillä varhaiset vaiheet ovat olennaisen tärkeitä koko tulevaisuuden kannalta. Pieni panostus lapsen ensimmäisiin hetkiin saattaa osoittautua tärkeämmäksi kuin yksikään vanhempi voi koskaan kuvitella.

Unipesän hankkinut vanhempi on vilpittömästi sitä mieltä, että investointi unipesään on osoittautunut ehdottoman hyödylliseksi.